Monitorizare și intervenție rapidă

SC HYPERION GUARD SRL asigură pentru clienții săi servicii de supraveghere  permanentăa sistemelor instalate în obiectivele monitorizate, respectiv sistemele video, antiefracție șicontrol acces.

A. MONITORIZARE SISTEME DE ALARMĂ

Supravegherea se realizează din dispeceratul cu acoperire națională, de către dispeceri special instruiți și pregătiți pentru astfel de serviciu complex.

Evenimentele monitorizate din dispecerat sunt  :  armare, dezarmare, identificarea zonei de alarmare ,  tipul de alarma ( efractie, panica,sabotaj, incendiu, etc.)            

Totodată, dispeceratul este şi un centralizator al tuturor evenimentelor primite de la sistemele electronice de securitate, instalate la obiective, stocarea lor având loc într-o bază de date, structurate în funcţie de obiectiv. Sistemele de supraveghere trebuie să fie în permanenţă urmărite de către un dispecer, astfel încât la primirea mesajelor operative, acesta să direcţioneze echipele de intervenţie către obiectivul unde a avut loc evenimentul.

Sistemele de semnalizare a efracţiei au funcţionalităţi variate, în funcţie de senzorii cu care sunt dotate: senzori de mişcare, senzori de vibraţii, senzori de fum, senzori de geam spart, senzori antimasking, etc.

În funcţie de senzorii care sunt declanşaţi în obiectiv, la dispecerat se transmite evenimentul descriptiv, iar echipele de intervenţie se deplasează la obiectivul supravegheat pentru verificarea evenimentelor semnalate.

Monitorizarea se realizează 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână.

B. MONITORIZARE SISTEME VIDEO
C. INTERVENTIE RAPIDA

La recepționarea unui semnal de alarmă, dispecerii informeaza echipele de intervenție rapidă ale societății despre situația din obiectiv, comunicând locul și natura semnalului primit. Beneficiind de aceste informații, echipajele de intervenție se deplasează la obiectivul indicat respectând timpii de intervenție prestabiliți cu beneficiarul și acționează pentru înlăturarea cauzei generatoare a semnalului de alarmă, respectiv pentru prevenirea sau înlăturarea  unor incidente de securitate.

Serviciul de intervenție rapidă se realizează de către echipaje formate din 2 agențide intervenție pregătiți și antrenați pentru a interveni în diferite situații, dotați cu echipamente performante, în conformitate cu prevederile legale în vigoare: veste de protecție, spray cu gaz lacrimogen, tonfe, stații de emisie-recepție, telefoane mobile, etc. 

Autoturismele de intervenție sunt dotate cu sisteme de  securitate moderne, ceea ce contribuie la scurtarea timpilor de intervenție.